fbpx
What would you like to find?

Afla mai multe

Blog

Cele mai prețioase sfaturi de beauty pentru îngrijirea de acasă

O serie de trucuri care te vor ajuta să acorzi suficientă atenție procedurilor de înfrumusețare de acasă

Tocmai pentru că vremurile prin care trecem ne constrâng într-un fel sau altul să ne desfășurăm întreaga activitate acasă, este important să știm că lipsa serviciilor saloanelor de înfrumusețare în această perioadă nu trebuie să reprezinte un impediment în rutina noastră zilnică de beauty.

Chiar dacă nu mai suntem tentate să folosim machiaj la fel de des, tenul are nevoie în continuare de o îngrijire corectă, iar timpul suplimentar petrecut la domiciliu poate reprezenta un as în mânecă din acest punct de vedere.

Îngrijirea pielii corpului 

Este important ca pielea corpului să fie în permanență hidratată, așadar principalul aliat la acest capitol îl reprezintă consumul regulat de apă.

Totodată, înainte să hidratăm pielea cu diverse loțiuni sau creme de corp, putem aplica și un tratament de gomaj/ușor exfoliant, care să elimine celulele moarte și să sporească efectul de hidratare pe care îl au produsele specifice.

Un bun mix pentru gomaj acasă îl reprezintă zațul de cafea, amestecat cu puțină miere și ulei de măsline. Aplică acest amestec la duș și masează bine în special zonele uscate ale corpului: tălpile picioarelor, coatele, palmele. Efectul va fi unul de piele de bebeluș, iar orice produs de hidratare folosit ulterior pe piele se va absorbi mai repede și va avea un efect cu mult mai eficient. Procedura de exfoliere nu trebuie repetată totuși mai des de o dată pe săptămână.

SFAT: Consumul de fructe și legume bogate în nutrienți și vitamine, în special vitamina A, vitamina C, omega 3 ajută foarte mult și la sănătatea, elasticitatea și aspectul general al pielii, așadar asigură-te că incluzi în dieta ta zilnică și astfel de alimente.

Îngrijirea tenului 

Procesul de demachiere nu trebuie să iasă din rutina ta zilnică, chiar dacă nu mai folosești produse de make-up. Așadar, este recomandat să demachiem în continuare tenul fie cu loțiune micelară, lapte demachiant sau șervețele demachiante, în fiecare zi, fără excepție. Vei fi surprinsă să vezi că tenul tău atrage în continuare impurități și praf din atmosferă, iar tocmai acest ritual este printre principalele care asigură o curățare corectă a tenului.

Hidratarea pe timp de zi este, de asemenea, esențială, iar în cazul în care nu ești o amatoare a cremelor cu textură grasă, alege să folosești produse de tip serum, care se absorb foarte repede la nivelul pielii și care-ți asigură doza zilnică de hidratare și tonifiere a tenului.

Pe timp de noapte sunt recomandate cremele cu o textură ceva mai groasă, tocmai pentru că au un timp mai îndelungat de acțiune.

SFAT: Nu uita că tratamentul aplicat la nivelul tenului este la fel de benefic și pentru zona gâtului și a decolteului, prin urmare nu uita să te îngrijești la fel de bine și de aceste zone!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *